Fotka nic moc, ale musela jsem rychle jednat, než by bylo pozdě!
Minule jsem zkoušela chlebíček z červené řepy a podstrčila ho ostatním členům rodiny. Nikdo nic nepoznal, všichni to chválili.. až na mamku, které se to zdálo "moc mokré".. a až na babičku!
Ta se mě ptá "a není v tom náhodou červená řepa?"
Takže.. Trošku tam znát asi byla. Je fakt, že jsem jí tam dala hodně. (450 g asi)
Já jí ale necítila. A nikdo jiný taky ne. Babička má nějaké vycvičené chuťové buňky. :D
Hned druhý den jsem si uvědomila, že mám doma hoodně zralé avokádo a že chlebíček už došel, tak jsem se rozhodla pro tak dlouho odkládané avokádové brownies.
Zase jsem trošku zaexperimentovala a s výsledkem jsem byla moc spokojená. Dokonce mi to chutnalo snad více než ten chlebíček. Řekla jsem si, že tam nebudu cpát žádné upgrady navíc jako třeba kokos, ale udělám to opravdu jen z toho nejnutnějšího. :-D
No a takhle to dopadlo.
Budete potřebovat:
1 zralé avokádo
100 g kukuřičné mouky
3 vejce
půlka prdopeče
2 vrchovaté lžíce medu
3 vrchovaté lžíce řeckého jogurtu
50 g holandského kakaa
vysokoprocentní čokoláda nalámaná na malé kousky
Postup, jak to tak u mě bývá, je více než jednoduchý. Všechno jednoduše smícháte dohromady a dáte péct. Pekla jsem asi na 180° půl hodinky.
Ještě bych dodala, že jsem buď měla velký plech (použila jsem nejmenší, co máme) a nebo jsem toho udělala prostě málo, protože se mi to zdálo hrozně nízké. Takže příště dělám z dvojité dávky! A vám bych doporučila možná to samé, protože tohle se sní vážně hned a vy si ani neužijete té radosti z dobře upečeného díla!
Přeju hezký nedělní večer. :)
vypadají krásně, taky jsem je nedávno dělala, ale trochu jinak, ještě mám zbytek zamražen na horší časy;)
OdpovědětVymazatMusím říct, že mi avokádové brownies vůbec nechutná. Nebo ne vůbec, to kecám. Ale jak miluju avokádo, tak tohle je moje nejméně oblíbená varianta. Jinak vypadá ůchvatně a fotka se mi liíbí :)
OdpovědětVymazatVypadá to hezky a recept je zajímavý.
OdpovědětVymazatBrownies jsem ještě nikdy nepekla. :))
Brownies jsem také ještě nikdy nepekla, ani si tu chuť nedovedu představit :-D Ale to tvé vypadá tak luxusně !
OdpovědětVymazatKrásné, taky jsem ho z avokáda zkoušela, ale se špaldovou moukou, přístě to zkusím s kukuřičnou...!
OdpovědětVymazatDokonalé. :3
OdpovědětVymazatTy tvoje skvělé recepty mě nenechávají klidnou... :) Zítra jdu do marketu! :D
OdpovědětVymazat