pátek 31. října 2014

What's wrong with me?

Krásný pátek!
Ano, pátek večer.
Co dělá většina lidí v mém věku? Je na párty.
Co dělám já? Píšu článek na blog.
A popíjím u toho čaj. V pátek večer. Ano.
A aby toho nebylo málo, ten článek je o jídle. O ovesné kaši. O vajíčkách. O syrečku. A tak podobně.

Užijte si fotku ovesné kaše, na nějakou dobu je poslední. :D

Původně jsem chtěla napsat článek o bílkovinách...rozumějte: napsat několik bílkovinných bomb, bez kterých by to prostě nešlo, né vás zahlcovat žvástama o tom, jak jsou bílkoviny důležité pro naše svaly a tak dále.

Nakonec je ten článek opět o všem a o ničem. Aneb o mně a o mém jídelníčku a pohledu na jídlo. Pokud se zrovna nenacházíte na nějaké hallowenské party, pojďte se tomu se mnou podívat na zoubek.

Poslední dobou mi celkem docházejí nápady a můj jídelníček začíná být jeden velký stereotyp (a možná kvůli tomu sahám stále častěji po nezdravých věcech). Takže vlastně žiju spíš unhealthy. Nebo možná 50x50. Žádný 80x20 a už vůbec ne 100x0.
Nejvtipnější na tom je, že na postavu to má vliv spíše pozitivní.

Byly časy, kdy jsem měla několik potravin, které jely pořád dokola. To byl tvaroh, vajíčka, cizrna, tuňák, ovesné vločky, arašídové máslo, ovoce, zelenina a ještě pár dalších věcí. Takže kašička k snídani, k obědu tuňák s cizrnou, k svačině tvaroh, k večeři vajíčka. V jakékoliv podobě (syrová vajíčka ale teda ne, to by teda jako nešlo).


Nenapadlo by mě dát si k večeři něco jiného. Nenapadlo by mě dát si po večeři čokoládku (dobře, to by mě napadlo, ale nebrala bych to jako každodenní záležitost jako teď.) Nenapadlo by mě snídat slanou věc (např. vajíčka). Nenapadlo by mě posvačit hamburger. Pravej americkej. Né mcdonaldovskej shit. Ale stejně je to burger.

Za poslední měsíc jsem si ovesnou kaši udělala párkrát a ani jednou jsem jí nedojedla! (A když mi byla onehdá (předevčírem) zima a já se chtěla zahřát odpoledne ovesnou kaší, sice mě to zahřálo, ale skončila jsem zhruba u čtvrtého sousta). A ani si tam nedávám arašídové máslo. Raději si k snídani udělám míchaná vajíčka a k tomu si dám třeba avokádo. A zeleninu (K SNÍDANI!) A kus ovoce. A nebo si udělám palačinky. Normální palačinky z celozrnné mouky. S domácí marmeládou.
Ale ovesnou kaši prostě nedokážu dojíst i přesto, že si tam dávám upgrady jako třeba Nutellu. (Ano, správně, Nutellu! Krucinál! Ani tohle nepomohlo!)
Je mi z toho docela smutno a asi se zhroutí celý svět.
Nejradši bych snídala každý den v kavárnách. Joooo, to by se mi líbilo!
A jelikož je teď můj studentský život opět (bohužel, bohudík) v plném proudu (a díky tomu právě objevuji spoustu úžasných kaváren! opět bohužel bohudík) a já neustále pendluju mezi třemi od sebe celkem vzdálenými městy, musím s sebou neustále nosit krabičky. A do těch krabiček si většinou dám stejně jen:
1) cizrna s něčím
2) tvaroh s něčím
A bojím se, že tohle mě za chvíli začne taky štvát. :D
Ono takový míchaný vajíčka se blbě přenáší. A abych si namazala rohlík paštikou nebo si vzala miňonky, tak takhle brutálně se to moje stravování zase nezměnilo.

Ale proč tento článek vlastně píšu?
Hm, já vlastně nevím.
Asi abych vám sdělila, že občas přijde krize. A že se v té krizi momentálně nacházím.
Ne, píšu to proto, abyste mě uklidnili a řekli mi, že za chvíli zase najedu do svých kolejí a budu milovat ovesnou s máslíčkem!!!
Ne, píšu to proto, aby ses, Barboro, uklidnila a začala zkoušet nové recepty, experimenty a potraviny!
A taky by mě zajímalo, jestli někdo má/měl stejný problém.
A taky by mě zajímalo, jestli si s sebou taháte krabičky a na hulváta je vytáhnete třeba v Brně na nádraží a poobědváte/posvačíte na stojáka.
A taky by mě zajímalo, co nejraději snídate.
Kromě ovesných kaší.

No ale jedna věc je jistá. Miluju jídlo. A vy?

Mějte co nejhezčí víkend!

P.S. Heslo trapný článek než-li žádný, je pěkná blbost. Než tohle, to raději žádný, že ano.
P.S.2 Jo, to, co jsem napsala tou kurzívou, to se mi líbí. Začnu zkoušet nové recepty a potraviny a tak.
To jsem si ten problémek hezky vyřešila!
P.S.3 Tenhle článek je vlastně úplně zbytečnej a kromě zjištění, že mi přestaly chutnat ovesný kaše, vám nepřinese zhola nic. Aneb jak přijít o polovinu třičtvrtě čtenářů během jednoho dne. (Kdybyste nevěděli jak na to, ráda a ochotně poradím)
P.S.4 JÁ jen ráda věci dramatizuju, Keep calm.






22 komentářů:

  1. Taky mi připadá, že se momentálně nacházím v jakési krizi :/ Po večeři čokoládka (a ne jen jedna kostka!), několikrát týdně kafe... Mohla bych pokračovat :D Ale neboj, na kašičku zase dostaneš chuť ;) Taky jsem si od ní dala takovou pauzu a už mi hrozně chyběla, takže tento týden už jsem měla pětkrát na snídani kaši! :D Jinak třeba snídám jogurt s musli a ovocem :) Slaná snídaně??? To musím zkusit! Sice jsem zastánce sladkých snídaní, ale udělala jsi mi chuť na slanou :D
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Několikrát týdně kafe? To já ho mám i několikrát denně.. :-D
      Slanou snídani zkus, je to fajn změna!:) i když dřív to bylo nemyslitelné prostě..:D

      Vymazat
    2. Joo a jogurt s musli jsem taky neměla sto let, díky za tip:)

      Vymazat
  2. Procházím si stejným obdobím. Nechutná mi téměř nic 100% clean, sladké snídani mi už také nedělají takovou radost, vlastně mi nedělají vůbec radost. A to jsem ještě nedávno vstávala brzo a s radostí jen kvůli nim. Poslední dobou jediné, co mi chutná k snídani je pudink Olé, banánová zmrzlina (prostě jen mixlej zmraženej banán) a je tu ještě jedna věc... Jednou jsem spásla hned po zabijačce půl kila uzeného vepřového. Hned po probuzení. Nevím, kde se to ve mně vzalo, slanou snídani jsem si kdysi ani nemohla představit, a pak zničeho nic mě popadne chuť na tohle. :D Takže jsi na tom vlastně ještě dobře... :D

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Neboj, určitě v tom sama nejsi :D Taky jsem měla období kdy mi nějak nelezla ovesná kaše, taky jsem si ji udělala vždycky a nařídila si ji sníst, že je to zdravá snídaně, tak jí prostě sežeru žejo :D Ale nedala jsem to :D Tak jsem si ji nějakou dobu nedělala, celkem dlouho a pak mě napadlo si ji udělat a teď ji opět mívám na snídani :) No, al určitě ochutnej rýžovou kaši! :D Pokud máš ráda rýži, tak uděláš své nejlepší rozhodnutí v životě. Normálně si kup rýžový vločky, nech je přes noc v lednici namočený v mlíku a pak si ji ráno uvař jako normální ovesnou kaši :) A když i na ni pak dáš vrstvu kakaa nebo skořice, tak bomba! určitě vyzkoušej ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejne :D dekuju moc za tip, ryzovou jsem mela asi jen dvakrat a primo z ryze.. ryzove vlocky vyzkousim :-)

      Vymazat
  4. Také se přidám k těm, kteří si tímto obdobím prošli :D Jednu dobu jsem se na vločky ani nemohla podívat. Nicméně dala jsem si asi 3 měsíční pauzu a už je to zase love forever :D

    OdpovědětVymazat
  5. To já jsem je teď začla jíst více (no spíš jsem jí měla 3x v jednom tejdnu :D). Jinak jím jogurt, ovoce, nějaké cereálie nebo chlebík. Takže neustále to stejné- a zatím mě to ani moc neomrzelo. Takže mám stereotypní jídelníček neustále. Chci experimentovat, ale nejsou nápady :/

    OdpovědětVymazat
  6. Jojo, taky jsem teď docela povolila..nevím čím to je, že by tím, že plavková sezóna nám odzvonila a v nejbližší době se nebudu nikde ukazovat? :D :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  7. Mě (musím zaklepat, ťuk, ťuk) se to naštěstí ještě nestalo, ovesnou kaši mám téměř denně a snad mě dlouho neomrzí :D jiank když ji nemám, tak snídám nejčastěji nějaké cereálie/müsli s jogurtem/podmáslím a ovocem, nebo něco, co si upeču, lívance, ... možností je spousta :) A k těm krabičkám, krabičkuju pokaždé, když jsem ve škole a nebojím se to vytáhnou i v autobuse cestou domů nebo v metru, a že na mě lidi občas blbě koukají jsem si zvykla :) neboj, časem se chuť určitě vrátí ;)

    OdpovědětVymazat
  8. já měla kaši od maminky po dlouhý době, chutná pořád výborně, ale už se na ni netěšim :( a to samý s tvarohem, nějak mě už neláká :D ale mám teď období, kdy se bez ovoce nenasnídám, slanou snídani jsem ještě nezkoušela :D

    OdpovědětVymazat
  9. jsem ráda, že nejsem jediná, kdo píše zmatené články:D
    ale můžu tě uklidnit!
    Měla jsem takové období snad s čímkoliv, co jsem v jiném období strašně milovala - kaše, tvaroh s ořechy, kuskus s cuketou....pak jsem to nějakou dobu nemohla ani vidět, ale po nějaké době byla zase láska zpátky:D
    A kaši mám teď zase pořád ráda ALE není to až takový, jako dřív, kdy jsem nemohla dospat :D
    A takovouhle krizi jsem měla i co se večeří týče - už jsem byla vším tak zblblá, že jsem se snažila jíst večer bez příloh - no a ty vajíčka/tofu/cokoliv se zeleninou se prostě za ty měsíce a léta sakra přejí. A tak jsem konečně dostala rozum, přestala se nutit do něčeho, na co mám chuť, a dávám si večeře "normální", a jak mi je dobře - a špeky z toho taky nerostou, spíš naopak:D

    OdpovědětVymazat
  10. taky točím stále ty stejné potraviny, momentálně mám šílenou úchylku na kysaný zelí a cpu ho do všeho :D

    OdpovědětVymazat
  11. Máš stejný styl psaní jak Martkét z eat run love :D

    OdpovědětVymazat
  12. Já ráno pořád kašičkuju, ale poslední dobou mi už přestává chutnat večerní tvaroh s máslíčkem. Bojím se, že ty zásoby másel ani nespořádám! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejně... Hlavně že jsem si v červenci nakoupila karton máslíček v Lidlu... a polovinu mám ještě doma :D Achjo, jsem hamoun. :D

      Vymazat
    2. To bude dobrý! Nejhorší je, že mi je brácha aktivně všechny otevřel a tak doufám,že mi chudáci neprojdou. :D

      Vymazat
  13. momentalne uz taky tak tyden ujizdim na nezdravem jidle a nevim co s tim. dopoledne se jeste jakstaks drzim a vecer saham po sladkustkach :-( nicmene, mamka rikala ze je to tim, ze si moje telo dela zasoby na zimu,tak kdo vi :-D:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mě se ovesná kaše ještě neomrzela :D Ale možná to na mě taky někdy přijde. Každopádně si s tím nelam hlavu. Když na něco nemáš chuť, tak to prostě nejez a je to :D Ono se ti po ní časem stoprocentně zasteskne ;))

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. stává se mi přesně to samé, pořád jím to saé dokola a někdy už na to ani nemám chuť, ale nevím, čím to nahradit .. a občas bohužel dojde k nahrazení sladkými blbostmi :(:D

    OdpovědětVymazat
  16. Já bych se hrozně ráda dostala do té fáze, kdy krabičku na nádraží vytáhnu a normálně se najím :D Jenže to bych si nejdřív musela ty krabičky zvyknout chystat, že :/
    http://shutupandshowmeyour6pack.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)