pondělí 23. prosince 2013

Vídeň, Vánoce a nestíhačka.

Krásný večer :-)

Poslední dobou jsem moc nestíhala, byla jsem ve Vídni, po cestě jsem se zastavila v Brně, ale teď už jsem tady, abych Vám všem popřála krásné Vánoce a šťastný nový rok!
Všechny dárky už jsou zabalen, cukrové napečené, kapr připraven.. Tak teď už jen aby byl zítřek!







Co se týče posledních dní, jely jsme s kamarádkou do Vídně a po cestě jsme se zastavily v Brně, kde jsme přespaly a trochu se tam naladily na vánoční atmosféru. Prošly jsme si Brno, daly jsme si punč a bylo nám dobře. Druhý den nás čekala Vídeň, která jen na tom s výzdobou a tak nějakou všemi těmi trhy trochu jinde, ale nechci Brnečko nějak shazovat, protože jejich punč mi chutnal mnohem více než ten vídeňský. (ve Vídni jsem si dala jeden kokosový, kam mi nalili malibu.. ten byl ale dobrej :D )
Naše první zastávka byla v Primarku, kde bylo zhruba 3808 lidí a z toho asi 3698 bylo čechů. No co, u nás to neni, tak musíme do Vídně. :D Na trzích tomu nebylo jinak, Všude samá čeština. Prošly jsme se z Rathausplatz na Maria Theresien Platz, pokračovaly jsme na Karlsplatz, zastavily jsme se ve Starbucks, kde jsme probraly živé i mrtvé, poté jsme pokračovaly na Stephansplatz a následně jsme to vzaly k Prateru, odkud nám jel žlutý autobus zpět do Brna. (Vyčerpávající popis cesty :D )
Nejvíce se mi líbil asi Stephansplatz. Možná proto, že už byla tma a všechno krásně svítilo.
Ve Vídni jsem byla poprvé, ale byla jsem okouzlena a určitě se tam chci ještě podívat. Chci se podívat na jaře na Schönbrunn, který jsme jaksi nestihly.. Chci se podívat na Hundertwasserhaus.. Chci se projet ve Vídni na kole, chci zajít na obří kolo do Prateru.. Chci si nakoupit další hromadu oblečení v Primarku.. a tak!

V sobotu jsme přijely z Vídně, byla jsem vážně docela nevyspalá a unavená, ale šla jsem na oslavu kamarádčiných narozenin a řekla jsem si, že to dospim jindy. (Haha, jasně :D chodící mrtvola ze mě byla) V neděli dvanáctka na brigádě, dneska naštěstí jen osm hodin.. (za poslední čtyři dny jsem byla ráda, že jsem si doma zacvičila půlhodinku.. sestavila jsem si to sama a dneska mi dělá problém sednout si i na záchod, jak mě bolí zadek.. a pak že se člověk doma nedokáže zničit) Ale řeknu Vám, pracovat v obchodním centru.. Ty lidi už byly dneska na pěst. Oni jsou protivní, že nemají dárky a já jsem protivná, že oni jsou protivní! :D (a navíc si za to můžou sami). Ještě že už je zítra ten Štědrý den a po Vánocích bude zase klid a nikoho nenapadne jít si kupovat knížky. (Nesnášim, když si někdo třiadvacátýho vzpomene, že by mohl něco někomu koupit k Vánocům a jde do obchoďáku a koupí to, co první uvidí. To jsou vyloženě vynucený dárky. Tak sakra asi nad tim trochu přemejšlim ne?!:D)
P.S. Ale já ráda pracuju s lidma, vážně!


Ale dost už toho! Teď.. ? Teď už si budu užívat vánoční pohodu. Zítra si pěkně k snídani dopřeju cukroví (na ovesné kaše mám zase celý rok), k obědu si dám houbového kubu a k večeři kopici bramborového salátu (mňam) a řízeček. Včera jsem v nějakém chytrém časopise četla nějaké chytré rady, jak o Vánocích nepřibrat. Například dejte si ke štědrovečerní večeři zdravější verzi bramborového salátu. Už ani nevím, co tam bylo, každopádně docela dietka. Tohle vážně miluju. Lidi, kteří se celý rok stravují jako prasátko, to přece nezachrání jednou zdravější večeří a ještě k tomu na Štědrý den. Nebo jo?
Já se nestravuji celý rok úplně ukázkově, ale řídím se pár pravidly a snažím se je dodržovat, takže žádný prasečinky u mě nejsou na denním pořádku. A takže zítra a vlastně i ve středu si to užiju jak se patří!
Ále to jsem trošku odbočila.
Nejhorší je, že už zítra večer bude vlastně po Vánocích. To je pro mě vždycky trochu depresivní, nevím proč. Říám si, že hned po Vánocích by mohlo být jaro. To by šlo, ne? :D I když na jaře mě čekají státnice a bůhví co bude.. Takže jen ať je hezky ještě ten leden.

Vánoce mám moc ráda. Jako malá jsem odpočítávala dny do Vánoc už snad od léta. I teď se moc těším. Vážně je to pro mě teď o tom, že se celá rodina sejde a je spolu. Možná to zní jako klišé, ale je to fajn. :-)



Ještě jednou. Hezky si ten vánoční čas užijte, nesnězte zítra večer nějakou tu kůstku a mějte radost!
Ahoj. :-)
Já jdu umřít do postele.

5 komentářů:

  1. Taky bych brala po Vánocích hned jaro :D přeji štastné a veselé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo! :-D leden a únor bych z kalendáře vyškrtla. I Tobě šťastné a veselé :-))

      Vymazat
  2. Víden je krásný město. Dárky na poslední chvíli jsou hrozný. Dávat dárky jenom kvůli tomu že se to musí je ještě horší. Já nad dárky uvažuju a snažím se o něco co ten daný člověk využije, ne nějakou kravinu na kterou se bude prášit :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky uživej vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné Vánoce i Tobě :) Tu nestíhačku moc dobře znám, snad už bude klid a pohoda, jak má být... :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)