středa 4. prosince 2013

Mé poprvé s quinoou

Ahoj :-)

Tak už jsem se konečně odhodlala a rozhodla se vyzkoušet ten všemi opěvovaný pokrm. Quinou. A nebo také merlík čilský. Koupila jsem ve zdravé výživě za 57 Kč. Je to poněkud dražší, ale já to prostě už musela vyzkoušet! (abych náhodou o něco nepřišla :D )


Na internetu jsem se dočetla samá pozitiva. Je to takový malý zázrak, který obsahuje spoustu bílkovin, je bezlepkový a nabitý mnoha vitamíny a minerály. Navíc má vysoký obsah vlákniny a snadno se stráví.
Na první pohled vypadá podobně jako kuskus, ale při bližším prozkoumání jsou to takové miniaturní penízky. Chuťově není moc výrazná, přizpůsobí se ostatním ingrediencím. Takže hurá na to!





Můj dnešní oběd?
1/2 hrnku quinoi
pár žampionů
1/3 lilku
1/2 papriky
cibule
česnek

Všechno jsem to orestovala a nakonec přidala uvařenou quinou. Vařila jsem jí zhruba 20 minut do zhoustnutí. Přidala jsem sůl a pepř, posypala sýrem a moc jsem si pochutnala, takže quinoa u mě má jedničku s hvězdičkou a určitě jsem jí neměla naposled. :-)
Dnešní oběd mi chutí trochu připomínal houbového kubu, kterého jíme na Štědrý den. Asi ta kombinace hub a sýra a česneku. Takže jsem dnes měla takový předvánoční oběd. :)

A vy? Máte rádi quinou? A víte, jak se to slovo správně vyslovuje? :-D

8 komentářů:

  1. Quinoa mi moc chutná, je super :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Neznal jsem, ale díky Tobě už znám. A příští týden si to v Ostravě koupím, schválně to taky vyzkouším. :) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně.. všichni to opěvujou. Já kolem toho v těch obchodem zatím furt jen váhavě chodím, přecejen ta cena :/ Ale třeba výhledově taky neodolám.

    OdpovědětVymazat
  4. taky mi strašně dlouho trvalo než jsem se odhodlala si ji koupit (na zahraničních blozích je to top), pořád jsem srovnávala ceny a nakonec si pořídila z DM za 90 kč/500 g a byla jsem velmi spokojená, pak už mi kuskus a jáhly skoro nechutnaly, jenže sem si pro ni šla znovu a měli ji za 130 a to sem si řekla, že za to nedám, ale možná to už zase změnili, musím po tom mrknout;)

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznám se, že o tomhle malém zázraku slyším poprvé. Zapsala jsem si "merlík" do nákupního seznamu a už se těším na zkoušení. Tvůj oběd totiž vypadá senzačně a já chci taky! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. já ji miluju, škoda že je tak drahá jinak myslím že se vyslovuje ´´kinva´´, ale to už je dávno co jsem o ní něco četla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)