pondělí 6. října 2014

Snídaně No. 100

A je to zase tady. Já a moje snídaně. 




Po delší době jsem se odhodlala jít znovu do lívanečků z vajíčka a banánu. A povedly se! Dala jsem si je s fíky a s walden farms syrupem, takže vlastně snídaně pro největší diétářky. A s kýblem zeleného čaje!

 Kakaová ovesná s hromadou a ovoce a kešu oříšky. Taková ta klasika. :)

Pečená kakaová ovesná s mandličkama. Když někdy ráno nemám chuť na klasickou ovesnou (ano, v poslední dobou se to docela stává!), tak si dám ovesnou pečenou. Malá změna, ale dobrá změna! :)

Tahle kašička moc hezká na pohled není, ale o to byla chutnější. Nevěříte? Věřte.
Taková ta podzimní skořicová jablečná javorovosirupová. :-)

A když není chuť na kaši ani pečenou, dám si brownies. Avokádové brownies dělám docela často. Hlavně když mi zbyde avokádo a už se mi nechce jíst čerstvé, tak ho hodím do mísy společně s banánem, ovesnýma vločkama, jogurtem, kakaem a třeba i trochou proteinu a peču. A pak si to dávám s bílým jogurtem a hroznovým vínem, které by soutěž krásy asi také nevyhrálo.

A když je doma bagetka a banán a máslo, což moc často není, snídám tu největší dobrotu na světě. Já bych to mohla jíst pořád! A skořice tomu dodává nový rozměr!

A zde jsem se inspirovala u Adenike a udělala ovesný "štrůdl". Strašně jednoduchý a strašně dobrý. Vločky smícháme s horkou vodou, necháme lehce nabobtnat, přidáme jogurt, trochu medu nebo sirupu, kydnem na plech, dáme vrstvu jablek a skořice a připlácnem tam druhou část vloček a pečeme.
 Parádička! A dá se to použít jako super svačina na cesty, což teď využívám stále častěji aneb krabičkujeme everywhere.
A je to fakt štrůdl. Jen ještě příště přidám rozinky a oříšky, pak to bude perfektní.

A to by bylo vše.
Mějte se krásně, skládejte básně a hodně snídejte a jezte.
A upečte si štrůdl! :-)

11 komentářů:

  1. Ten štrůdl jsem pekla kdysi hoodně dávno, určitě víc než rok, a od té doby si říkám, že ho musím udělat znova, ale pořád se k tomu nemůžu dokopat :D dělala jsem ho s hruškami, tak bych mohla zkusit i tu klasiku konečně ... ^^

    OdpovědětVymazat
  2. ten štrůdl jsem taky už dělala, je skvělý, zmizel, ani jsem ho nestihla vyfotit :D
    jinak banánové lívanečky, Walden farms sirupy a oříšky ve všem taktéž zbožňuji .. a většinou to, co nevypadá dobře, je nejchutnější, protože se na to těšíš tak, že to nezvládáš nazdobit :D

    OdpovědětVymazat
  3. Máš nádherné snídaně :) Banánové lívanečky zbožňuju :3 A čerstvý fík jsem měla dnes úplně poprvé a nemůžu se rozhodnout jestli mi chutnal nebo ne :D
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou krásné snídaně:-) Pečenou kašičku jsem si taky dělávala a i ten štrůdl, to je fakt dobrota:-)

    OdpovědětVymazat
  5. krásný snídaně, hlavně avokádové brownies <3 jedny jsem před rokem zkoušela, jen vůbec nesplnily má očekávání

    OdpovědětVymazat
  6. Jak já miluju fíky :) ...Když vidím ty brownies tak si hned vzpomenu, jak jsem je naposledy připálila a skončilo to v koši :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Máš vždycky moc hezké fotky :) chtěla jsem se zeptat, když děláš ten štrúdl a pečenou ovesnou kaši, používáš jemné nebo normální vločky? U té kaše pak přímo jak ji děláš :) Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, vždycky používám jemné ovesné vločky.. Na všechno :-) A tu kaši dělám někdy jen ve vodě, někdy půl na půl s mlékem.. Přivedu vodu k varu, nasypu vločky a míchám a míchám a míchám... A až má kaše konzistenci, jako chci, tak hotovo! :)

      Vymazat
    2. Taky používám jemné, na všechno, jsou lepší, ale z těch jemných mi zatím nikdy nevyšla dobrá pečená, tak jsem se právě chtěla zeptat, jestli na to máš nějaký trik či tak nějak :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :-)