neděle 31. srpna 2014

We Run Prague 2014

Ták, asi to vezmeme hezky od začátku aneb já a můj první závod We Run Prague.
Na jaře letošního roku se ke mně doneslo, že se něco takového běží. V Praze. Deset kilometrů.
Okamžitě jsem se pro to nadchla a řekla si, že musím jít.
V té době pro mě bylo maximum cca 7 km.
No ale řekla jsem si, že to hecnu a že půjdu. Vždyť to už je jen o 3 km víc, než běhám.





No, ale to bych nebyla já, abych neprošvihla registraci.. (resp. se mi to nějak vykouřilo z hlavy) Uvědomila jsem si to někdy na konci července, kdy už si lidi pomalu vyzvedávali startovní sety a nezbylo mi nic jiného, než se mlátit do hlavy.
Nechala jsem to plavat.
Zhruba čtyři dny před závodem mě to ale začalo nahlodávat a říkala jsem si, že bych přecijen běžela. Den předtím jsem si jen tak zničehonic zaběhla 17 km a došlo mi, že těch 10 prostě dám. V pohodě.
Tak jsem začala shánět registraci. Hned druhý den bylo vše zařízeno a já měla svůj startovní set doma.
Hurá!
Začala jsem se těšit jako blázen.
Běžet historickou Prahou s dalšími šílenci? V neonové žlutém triku? Všichni? No to je přeci skvělé, ne?


Ale abych se tedy dostala k dnešku.
Byla jsem tam poprvé, takže nemůžu porovnávat s předchozími ročníky, bohužel..
Hned po startu to bylo super, byla jsem v té správné náladě, byla jsem nadšená a užívala jsem si to. Vlastně to tak bylo skoro až do konce, celkem rychle to uteklo.
Občas mě teda štvaly úzké uličky, kde se ten dav mírně zpomalil, ale co se dá dělat.
Do cíle jsem doběhla. A závod jsem si užila. (A o to šlo)
(Teď přijde to hejtování, tak pozor..)
Hned po závodu mi měla přijít sms se zaběhnutým časem. Nutno podotknout, že jsem tam šla s tím, že to prostě dám pod hodinu. Před závodem jsem přemýšlela, jestli si zapnout aplikaci v mobilu, která mi změří čas a kilometry.. rozhodla jsem, že ne, protože čas se dozvím díky čipu na botě.
A to je právě to. Můj čip zřejmě nefungoval, nebo jsem si ho špatně umístila, nebo prostě nevím, ale žádná sms nedorazila, žádný mail nedorazil a co hůř.. nejsem ani v žádné výsledkové listině a mé číslo, které mám na tričku, prostě neexistuje!
Takže svůj čas (jo, třeba jsem trhla svůj osobní rekord :D a beztak že jo.. ) prostě nikdy nezjistím a hrozně mě to rozčiluje.
Co se týče atmosféry.. Ani jsem neměla čas kochat se krásami Prahy. Jediné, čím jsem se kochala, byly nápisy na tričkách ostatních závodníků.

Pár z těch, co mi uvízlo v paměti a mají u mě palec nahoru:
Run? I thought they said rum.
Dělám to pro svůj zadek.
WTF - Where is the finish?
Běhám jako holka.
Běžím si pro pivo.


Abych to shrnula... Akce to byla velkolepá a vzhledem k tomu, jakou to má reklamu.. asi jsem čekala trochu víc. Trochu mě zklamal Finish, ve kterém se to totálně ucpalo a nedalo se nikam hnout. Málem jsem tam vypustila duši (Ale to jsem taky mohla očekávat, žejo). Po rychlé cílové rovince následovalo totiž hooodně prudké zabrždění o dav již doběhnutých závodníků.

Další věc - Nikoho, ale vážně nikoho z Vás jsem tam nezahlédla!
Ale za ta trička u mě má Nike bod, ta se povedla! :)
A za banán v cíli samozřejmě také.
A taky se mi líbilo, jak diváci na trati fandili a občas i nastavili dlaň, abychom si s nimi plácli.
Jo a taky se mi líbili běžíčí lidi s kočárkama.
A taky boty ostatních lidí. A taky jejich těla. (Většinou :D )

Jsem ráda, že jsem se této akce zúčastnila. Mám další běžeckou zkušenost a zážitek...Zkusila jsem si, jaké to je běžet s pořádným davem. Předbíhat, být předbíhaná, vyhecovat se díky ostatním lidem..
V nejbližší době ale asi zůstanu u běhání po polních cestičkách a v lese, protože to mi evidentně svědčí více. A nikdo se mi neplete pod nohama. :-)

Co vy a We Run Prague? Běželi jste? Poprvé, podruhé, potřetí, počtvrté?
A vaše pocity?
A časy?
A tak..? :-)

P.S. Berte ten článek s rezervou, já jsem fakt asi vytočená z toho čipu. A taky se omlouvám, jestli je zmatený (ano, je zmatený), ale já jsem také zmatená a unavená a tak.. Tak to chápejte, prosím.
P.S. 2. Příští rok jdu zas a jestli se opět nenajdu ve výsledcích, tak už si začnu myslet, že mě Nike normálně šikanuje.
P.S.3. Výlet do Prahy se vyplatil, koupila jsem si Hot Cross Buns v Marks & Spencer a už se nemůžu dočkat snídaně!
P.S.4. A teď všude můžu říkat, že jsem to dala za 45 minut, protože si to nikdo neověří, ha!


Mějte krásnou  neděli! :-)





8 komentářů:

  1. ahoj :-) závidím, mně už to druhým rokem nevychází, nicméně k tomu čipu, byla sem tam před dvouma rokama, 2012, tenkrát se to běželo dopoledne a sms s výsledným časem přišla až toho dne večer :-) takže možná ti ještě přijde :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem na sebe naštvaná, že jsem se na to nakonec vykašlala! Ale o prázdninách jsem měla tolik výletů, že jsem radši ty peníze použila jinak...........ale sakra, chci to tričko! A běžet s lidma ve stejných tričkách! :D
    A to "Run? I thought they said rum" je nejlepší! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Barunko, nic si z toho nedělej... určitě jsi měla parádní čas! :) Taky se mi stalo něco, z čehož jsem nasraná a bude to mít ještě asi velký dopad, ale je to na dloouho, takže se to kdyžtak dozvíš v článku.
    Jinak je mi hrozně líto, že jsem tě neviděla..a ani nikoho ostatního z blogového "světa". A to jsem hledala jak divá :D

    OdpovědětVymazat
  4. ježiši, teď se tady za tebe rozčiluju :D mě by to hrozně naštvalo! Nicméně já jsem byla včera rozmrzelá, že jsem nešla :( Takže příští rok povinně! :)))

    OdpovědětVymazat
  5. Když už bych měla běhat, tak jedine v přírodě, ale ta atmoska v davu ostatních závodníků musí být nezapomenutelna. To s tím čipem a cislemnastve no.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, s čipem to mám skoro stejně, na listině jsem, ale sms mi nepřišla :D A taky jsem neviděla jedinou známou tvář! Tak snad příště!

    OdpovědětVymazat
  7. Teď mě mrzí, že jsem nakonec neběžela, příští rok musím!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, letos jsem se o akci dozvěděla až v červenci, a vzhledem k tomu, že jsem běhat kvůli brigádě nezačala, odkládám na příští rok, ale tentokrát najisto! :) Ten čip mě moc mrzí, musí to hrozně naštvat, nevědět o svém čase! :) Tak se tam možná za rok potkáme! :))

    http://mywaytofitness.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)