sobota 5. července 2014

Domácí ořechová granola s javorovým sirupem

V nadpisu jsem použila vznešený název granola, ale budeme tomu asi říkat normálně müsli, co říkáte?
Tak.
Jsem milovníkem křupavého müsli a čas od času ho ráno vyměním za horkou kaši.
A jaké je nejlepší? 
No domácí přece!
Takové, kam si přidáte cokoliv dle vlastní chuti a fantazie.
A já mám moc ráda, když to křupe. 
A můj mlsný jazýček má rád, když to křupe sladce.
A proto jsem zvolila ořechy a javorový sirup.
A už to asi zase dlouho dělat nebudu, protože to je děsně návykový!
Jo a jako bonus krásně provonělo celý byt. :-)



Inspirovala jsem se zde a provedla pár menších úprav :-)

Použila jsem:
400 g ovesných vloček
půl hrnku javorového sirupu
dvě hrsti pekanů
dvě hrsti vlašáků
hrst kešu (šetříme)
hrst lískáčů
malá lžička vanilkového extraktu
lžíce skořice
dvě lžíce oleje (nejlépe nějakého ořechového, já použila oliváč)
dva bílky


Smíchala jsem vločky s ořechy, přihodila skořici, opět promíchala, přilila javorový sirup, vanilkový extrakt a olej a opět smíchala. Následně jsem tam vmíchala dva vyšlehané bílky a rovnoměrně rozprostřela na plech.
Pekla jsem půl hodiny, poté jsem se snažila opatrně to otočit (Ale pozor, tak, aby tam zůstaly velké zapečené kusy, protože ty jsou nejlepší!) a pak jsem to tam nechala 15 minut.
Raději to kontrolujte a pečte při menších stupních. Já pekla max. 150°, víc radši ne. A stejně se mi to trošku přičmoudlo. Takže kontrolovat!

Pokud milujete javorový sirup a ořechy všeho druhu, mohu jen doporučit :-)





14 komentářů:

  1. Mňaaam a mlask! :D pááni, takový chutě mi dělat v dopoledne. Vypdá to božsky a ještě víc božsky to musí chutnat..hned zítra si svoje müslátko taky udělám :DD
    P.S. ještě bych na to prcla pořádnou lžíci arašídovýho másla a je to dokonalost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se :-D Joo, super, tak ať se povede! :-)
      P.S. To už by to bylo moc perfektní ale! :D

      Vymazat
    2. To máš asi sakra pravdu, ale já to stejně zítra risknu! :D Děkuju za inspiraci ;)

      Vymazat
  2. To známe moc dobře, müsli je strašně návykový :D, bohužel, ale je hrozně moc dobrý, souhlasím :) Tvoje granole je boží, tolik oříšků a ten sirup, ach. Bílky mě do granoly vůbec nikdy nenapadly dát, díky za tip ale :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže udělat vždy tak jednou za roky a dost! :D děkuju, oříšky a javorový sirup jsou fakt super kombinace:)

      Vymazat
  3. Vypadá dobře :-) Já mám taky ráda domácí musli, minule se mi nechtělo ho péct, tak jsem udělala jen sypané. Ale už jsem si říkala, že příště musím zase upéct nějakou tu granolu, takže se možná inspiruju :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je to šíleně návykový a dělat to rozhodně nebudu :D Jednou jsem udělala musli zapečen s arašídovým máslem a oříšky a bylo pryč do večera toho samého dne. Snědla jsem to celý sama, jen tak... Jakmile nemám něčeho jen jednu porci, nemá šanci to přežít déle jak jeden den. Takže recept krásný, ale nic pro mě :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak od tohohle receptu se stejně jako Terka výše asi raději budu držet dál :D Známe!

    OdpovědětVymazat
  6. jéé, mňam :)
    fitmaddie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. furt si říkám, že si tu domácí granolu udělám, a pořád nic..ale ty jsi mě nakopla :D takže hurá do kuchyně :) :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)