středa 4. prosince 2013

Jak cvičím?

Ahoj!

Přeji krásný čtvrtý prosinec. Dneska má svátek Barbora, tak doufám, že jste byli natrhat barborky (a že už je máte ve váze a čekáte, až vykvetou)! :-)

Já zrovna dorazila z fitka a jsem plná endorfinků :-) a proto bych se dneska chtěla věnovat tomu, jak to vlastně mám s pohybem.




Dřív jsem cvičila hlavně doma. Začínala jsem s Jillian, Bobem, Zuzkou atd. Pak mě to nějak přestalo bavit a já potřebovala změnu. V blízkosti mého bydliště se otevřelo nové fitko a tak jsem začala zkoušet různé lekce vedené instruktory. Nejvíc mě chytlo TRX, kam zajdu aspoň třikrát týdně. Taky chodím na kruhové tréninky, někdy na bosu a nebo bodystyling. Lekce s instruktory mě moc baví a dokonce se tam vždycky těsím :-) Doma jsem se ke cvičení musela často přemlouvat a kolikrát jsem ani nejela na 100%. Ale jako takovej základ to bylo fajn. :-)
Poslední dobou nemám moc času. Mám dvě brigády, mezitím chodím do školy a do fitka. Teď už mi celkem přibývají školní povinnosti a blíží se zkouškové období. (Jsem moooc zvědavá, jak to zvládnu) Někdy taky chci odpočívat a třeba něco dobrého upéct, ale na to si asi ještě chvilku počkám. :D
Někdy cvičím ráno, někdy večer, podle toho, jak mi to vyjde s prací a se školou.

A tady už takový přehled, jak jsem cvičila poslední dny:

18. 11. - TRX
19. 11. - nic
20. 11. - TRX
21. 11. - TRX + 15 minut pás
22. 11. - bodystyling
23. 11. - nic (brigáda -12 hodin na nohou bohatě stačilo)
24. 11. - nic( brigáda again)
25. 11. - kruhový trénink
26. 11. - bodystyling
27. 11. - TRX
28. 11. - TRX  + 20 minut pás
29. 11. - nic
30. 11. - kruhový trénink
1. 12. - TRX
2. 12. - nic
3. 12. - bosu
4. 12. - TRX




Tak.. To by mohlo pro začátek stačit jako taková ukázka, jak se zhruba hýbu.
TRX je pro mě číslo jedna. Tam procvičím snad každý sval v těle a přijde mi to hodně účinné. Navíc máme skvělou instruktorku, která nám dá vždycky řádně do těla. :-) Chodím tam moc ráda!
Kruhové tréninky jsou taky super, ale někdy si připadám, že se zas tak moc nezapotím (ve srovnání s TRX) a klidně bych si ještě dala do těla, takže asi brzy zkusím posilovnu, kde si sama "naordinuju" cviky apod.

Pro mě je teď hlavní to, že cvičím s radostí a pro dobrý pocit a né z donucení. Ke cvičení doma jsem se musela opravdu kolikrát přemlouvat, kdežto do toho fitka se vážně těším...Hlavně na TRX!!! Akorát moje peněženka pláče.
(Ale od toho mám brigádu. Peníze budou a my nebudem přece!)

Mějte hezký den :))

6 komentářů:

  1. Tyjo, tak ty se fakt nezastavíš. Klobouk dolu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já to mám přesně naopak. Cvičení s váhami v posilovně mi prostě dá více (i když do těla si člověk dokáže dát člověk pořádně i s TRX). Ale i tak je TRX super, dokonce sem si ho pořídil po pár kurzech domů (na aukru jde sehnat za fajn ceny) a na takové to domácí cvičení je to parádní, jde na tom procvičit spousta partií :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, dá se na tom procvičit snad všechno :) No, taky se chystam na stroje v posilovně.. Tak snad to půjde :D

      Vymazat
  3. TRX mě hodně láká, asi se po něčem takovém budu muset poohlédnout, protože tady v obolí nic nemáme a já jsem zatím v tvé fázi jedna - cvičení doma :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)