čtvrtek 26. prosince 2013

Goodbye 2013, Welcome 2014!

Hezký den, moji milí!
Blíží se nám konec roku a tak přicházím s takovým shrnutím toho, co jsem stihla během roku 2013, co se mi povedlo, co se mi nepovedlo, co mi konečně došlo a tak dále.. Novoroční předsevzetí jsem nikdy neměla ráda, protože to nikdy nikomu nevydrželo (pokud ano, tak tleskám!).
Jsem toho názoru, že pokud chce někdo něco změnit, nepotřebuje k tomu nový rok, nový den, nového nic.. Zkrátka začnu teď hned, ne?
Ale pár plánů a cílů, kterých bych chtěla během následujícího roku dosáhnout, přece jenom mám..




Teď k roku 2013. Co se přihodilo?


  • Našla jsem si dvě brigády Protože s mými výdaji už to dál nešlo. :D Zatím je mám obě, ale asi to budu muset do budoucna přehodnotit. Abych taky něco stíhala a především školu! Ráda bych jí dodělala. 
  • Navštívila několik hlavních měst Evropy. Anoo, jelikož hrozně ráda cestuju, letošní rok byl celkem úspěšný. Byla jsem ve Stockholmu, Varšavě, Londýně, Vídni, Římě.. Většinou to bylo jen na skok, ale i tak jsem tak nějak stihla vidět to hlavní.
  • Zamilovala jsem si severské detektivky. Začalo to Adlerem Olsenem, pokračuje to Jo Nesbem (netuším, jak se to skloňuje a ani jak se to čte), Larsem Keplerem a Stieggem Larsonem, protože Ježíšek mi nadělil kupu knížek. (Před zkouškovým obdobím ideální. Prokrastinace je mrcha :D )
  • Zamilovala jsem si TRX (a když říkám zamilovala, myslím tím - opravdu zamilovala!)
  • Navštívila jsem koncerty mých oblíbených kapel a splnila si tak hned několik snů. Ano, rok 2013 byl velmi bohatý na koncerty zahraničních kapel. Hurts jsem stihla dokonce dvakrát. V březnu Mumford & Sons a v listopadu nás svou návštěvou poctili Placebo a White Lies. O Kryštofech, které jsem během roku slyšela 6x radši ani nemluvím. Jsem koncertofil. 
  • Úspěšně jsem zakončila druhý ročník VŠ (Kéž by ten třeťák taky šel tak dobře :D )
  • Koupila jsem si pořádnej protein a botky Nike na sport, které doufám, že mi vydrží až do důchodu mnoho let! (Protože jsem do toho vrazila skoro celou výplatu z letní čtrnáctidenní brigádky)
  • Přestala jsem utrácet za zbytečné kousky oblečení a začala jsem utrácet za sportovní oblečení a doplňky. Teď nevím, co je horší!!!
  • Od domácího cvičení jsem přešla ke cvičení ve fitku. A už si nedokážu představit, že bych cvičila pouze doma.
  • Založila jsem si blog, kam můžu psát svoje řeči, poznatky, zážitky.. Inspirovat se Vámi, komunikovat s Vámi a být motivovaná Vámi. A za to děkuju!
A co bych ráda v roce 2014?
  • Udělat státnice. (nejlépe hned na jaře :D )
  • Navštívit alespoň jednu ze severských zemí (nejlépe Norsko či Švédsko. A nebo ještě lépe, jet tam na Erasmus.. Ale to asi nechám až na rok 2015)
  • Dál pravidelně cvičit a zlepšovat se.
  • Udělat si trenérský kurz a dělat to, co mě baví.
  • Koupit si zrcadlovku -
  • Mít postavičku jako lusk. Ano, ano, vymakanou, vyrýsovanou postavu! A ona bude :-)
  • Jíst pravidelně, občas s zahřešit, ale žádný záchvaty přejídání a náletů na lednici.
  • Přečíst knížku v angličtině. (a porozumět jí :D )
Určitě to není všechno, co bych chtěla v roce 2014. Je toho mnohem víc, ale tohle bude to hlavní. 
Samozřejmě chci být zdravá, spokojená a to bych chtěla i pro své okolí. A chci být stále obklopena skvělými lidmi jako teď. Protože to je základ. :-)

Přej Vám krásné dny roku 2013, který se pomalu, ale jistě, chýlí ke konci. Užívejte si volno, odpočívejte a moc se nepřecpávejte. (Já mám co říkat :D )

P.S. Poslední dva dny se stravuji jako prasátko a nevím, jestli se mi to zdá, ale jsem pořád hrozně unavená a taková přejetá. Nechce se mi nic dělat. Vůbec. I přesto, že jsem spala 12 hodin v noci, což je pro mě nehorázný luxus. Obvykle spím zhruba 7 hodin a jsem v pohodě, stačí mi to. Za to teď se můžu uzívat! Nechápu to.
Je to neskutečný, jakej má to jídlo vliv na náladu a na všechno!
Je na tom někdo stejně? :D

6 komentářů:

  1. ty jo dvě brigády a škola, máš můj obdiv. Trenérský kurz do budoucna taky plánuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem na tom stejně jako ty :D Jak jím jak čuňátko, tak i když spím třeba 10 hodin, tak jsem unavená a hlavně se mi vůbe nic nechce dělat :D O víkendu jedeme na silvestrovskou chatu, tak už se těším na leden až najedu zase na ten svůj režim jídla a cvičení :)
    Každopádně máš hezké cíle pro příští rok, budu ti držet palce, ať ti vše vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to jako fajn rok, hlavně to cestování ti závidím - a čas na knížky :) Tu lásku k severským zemím a jejich detektivkám (a případně tam i časem pobýt) máme stejnou :) A ať ti všechno, co si do roku 2014 přeješ vyjde :) PS: Zrovna toho Nesboa (taky nevím jak se to skloňuje i když vím jak se to píše :D) jsem četla v angličtině :) Hlavně se nepozastavovat nad neznámýma slovíčkama a jde to :))) Držím palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Severské země jsou číslo jedna :-)
      Jsi šikula, žes to přečetla v angličtině! Já přemýšlela o tom desátém díle - Police.. Tak možná na to dojde až přečtu Levharta :-)

      Vymazat
  4. tak si mala celkom pestrý rok. Prajem aby sa ti aj tvoje ciele pre rok 2014 splnili :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)