pátek 22. listopadu 2013

Snídaně aneb nejlepší jídlo z celého dne.

Ahoj lidi :-)
Taky tak rádi snídáte? Pro mě je snídaně nejoblíbenější jídlo z celého dne. Ráno mi nedělá problém vstát, když vím, že si dám nějakou dobrotu, která mě navíc nakopne do celého dne.
Řekla bych, že snídaně je pro mě největší jídlo z celého dne a hezky si dopřeju!
Hlavně je to základ a snídat by měl opravdu každý.





A co nejčastěji snídám? Na prvním místě jednoznačně ovesná kaše. Jakákoliv! Buďto overnight oats nebo třeba pečená, ale nejraději mám ovesnou kaši čerstvě udělanou v kastrůlku. Hezky s banánem, kokosem a burákovým máslem. Někdy místo banánu mango (když je v akci :D ), jablko, hrušku.. Prostě cokoliv co zrovna doma najdu. Když byla nouze, dala jsem si tam kompotované ovoce. Zkrátka vždycky tam nějaké to ovoce mám.  Občas si tam rozpustím kostku hořké čokolády a nebo osladím javorovým či datlovým sirupem a to je potom dobrota! Mohla bych snídat celý den. :) Zkouším různé upgrady, jako třeba dát tam lžičku rozpustné kávy, čaj matcha (to je pak kašička krásně zelená:D), kakao, skořici, kokos, chia semínka.. A tak dále. :-)
Když mám chuť a náladu, zkouším různé palačinky, lívanečky apod. Nejčastěji z ovesných vloček, vajíčka a banánu, někdy trochu vanilkového proteinu, někdy kokos. Dá se vymyslet tolik věcí! K tomu si dám třeba jogurt nebo tvaroh. Burákové máslo nesmí chybět. (Ale na fotce zrovna chybí, někde se stala chyba).


Někdy nestíhám (a nebo mám prostě chuť) a dám si jogurt či tvaroh s musli. Nejčastěji s Jordans musli, které je ze všech nejlepší! Jenže je pro mě, chudého studenta, dost drahé, a tak si ho dávám jen výjimečně. Nejradši mám s javorovým sirupem a pekanem. Om nom nom! Někdy si dám toast s arašídovým máslem a banánem, posypu skořicí a zažívám z toho doslova chuťový orgasmus.



Tady jsem vrstvila tvaroh s domácím musli, proložila jsem to banánem a navrch dala ovoce. Mňam!


Ovesná kaše pro otesánky. To jsem si dala v Londýně k snídani a měla jsem co dělat, abych to snědla. Ale snědla jsem to, haa! :-D

Jak vidíte, moje snídaně jsou vždy sladké. Ani si nepamatuju, kdy jsem naposled snídala něco slaného.
Vždy mám ráno kávu a někdy si k tomu udělám i čaj.
A co vy? Snídáte? Jak a co snídáte? Jste ranní ptáčata? :)
P.S. Nechápu, jak někdo může říct, že nesnídá, protože ráno nestíhá! Já kdybych se nenasnídala, byla bych protivná, unavená a hlavně bez energie. Prostě všechno špatně. Takže si klidně i přivstanu, abych si snídani hezky a v klidu vychutnala a potom vzhůru do celého dne!
Mějte se krásně,
Ahoj! :)

5 komentářů:

  1. Miluju snídaně <3 někdy se donutím vstát jen proto abych mohla sníst svou kašičku :D a káva? ta je nutnost!! :) ale jako první čistá voda s citronem;)
    Máš krásné fotečky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :D Představa kašičky mě prostě dostane z postele. Děkuju :))

      Vymazat
  2. Taky musím mít sladkou snídani a nechápu ty, co nesnídají, to by mě nikdy ani nenapadlo. Tvoje snídaně vypadají skvěle :-)
    Taky uvažuju o tom, že napíšu nějaký článek o mojich snídaních :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky musím mít sladkou snídani (někdy extrémně), jinak bych pak celý den užírala sladkůstky :DD Jinak krásné snídani a inspirace pro mě!:-)
    PS: tak kaše z Londýna vypadá skvěle (jak je velká,omnomnom), já jsem ráno jako otesánek :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, děláš mi chutě :( Už se nemůžu dočkat, až bude zase zítřek a já si přivstanu a udělám si ovesnou kašiii! :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)