neděle 24. listopadu 2013

Christmas is coming

Zdravím :)

Přeju hezký nedělí večer. Zase máme po víkendu. Jste odpočatí? :-) U mě platí to, že odpočívám přes týden a víkendy mám většinou pracovní. V sobotu jsem byla v práci celý den a dneska půl dne. Teď, když můžu v klidu lehnout a spát, relaxuju s knihou. (Jo Nesbo - Sněhulák) Pokud máte rádi detektivky, vřele doporučuju!
Teď jsem ovšem měla chuť nějak se z toho všeho vypsat a proto tenhle (oddychový) článek.





Za měsíc jsou tady Vánoce a už se to všechno hrne ze všech stran. Osobně mám moc ráda Vánoce a vánoční atmosféru. Vánoční trhy. Sníh. Cinkání rolniček a zvonečků. Svítící stromečky. Punč. Vosí hnízda. Adventní kalendáře. Vánoční sortiment v Marks & Spencer. Perníčky. Vánočku. Takové to teplo domova. :-) Naopak období po Vánocích moc ráda nemám a jsem toho názoru, že hned od 2. ledna by mohlo být jaro.


(Teď následuje trochu sobecký odstavec, takže ho klidně přeskočte)
Co se týče mě, tak vím o stovkách dárků, které by mi udělaly obrovitánskou radost. V první řadě samozřejmě jídlo.. Takové ty věci, které si běžně nekoupím... Pytel ořechů (kešu <3 ), mačokoláda, müsli od Mixit (jednou jsem si u nich objednala ovesnou kaši, ale ta mě nijak neoslovila.. nebo to nejsem schopná udělat, i to je možnost.. No ale rozhodla jsem se, že jim dám druhou šanci a takže to müsli bude určitě dobrý!), mandlové máslo, všechny ty různý novinky, který jsem nikdy neochutnala!
Radost by mi udělaly i různé vychytávky jako třeba kokosový olej, arganový olej (četla jsem na něj samou chválu, musí to být hotový zázrak.. máte s ním někdo nějakou zkušenost?), dýňový olej (zázrak na vlasy a nehty!!!, který mi ale už bohužel došel)..
Když nad tím tak přemýšlím, tak mou skromnou duší by potěšila i nějaká ta výbavička do kuchyně. Miska na kaši, hrneček, nějaká originální forma na dort, na muffiny..cokoliv. Jsem blázen do těhle věcí. :)
Samozřejmě bych se neurazila, kdybych pod stromečkem našla něco do té mé fitness výbavičky. Tákže shaker, protein, nějaké tílko (mám jen oranžové a takové černobílé.. a oranžovou vlastně nemam vůbec ráda, ale koupila jsem si ho, protože bylo v mojí velikosti jediný a ve fitku mi ta zářivá reflexní barvička nevadí.. ale třeba do školy bych si to na sebe nikdy nevzala).
Samozřejmostí jsou ponožky, protože těch není nikdy dost! Pírka, protože ty mi pořád někam utíkají a já nechápu proč. (Někde jsem četla, že žena jich má za život asi tisíc.. neni možný, kde jsou?!).
Knihy. Kapitola sama pro sebe. :) viz výše. Severské detektivky jsou top.
To, že muj mobil je na tom už dost špatně a asi mu zbývají poslední dny života, jsem raději vynechala. :D

Když to tak po sobě čtu, zjišťuju, že toho nechci málo. Ale je tak lehký pro mě něco vymyslet.
Co má člověk vymýšlet pořád pro ty chlapy? Pro přítele, pro taťku apod? Kosmetika? Vždyť to je každej rok! A když se jich člověk zeptá, co chtějí, tak řeknou, že nic. :( Pro ženský je to přecejenom jednodušší. :-)


Letošní Vánoce bych chtěla být originální ale pořád nemůžu na nic přijít. Napadlo mě vyrobit jedlý dárky. Třeba naložit nějaký sýry. Něco orginálního upéct, vyrobit. Nebo domácí paštika. Pečený čaj. Jenže tady asi moje fantazie končí..
 Každopádně přesně za měsíc je to tady a my máme tedy nejvyšší čas začít přemýšlet, čím uděláme radost svým nejbližšším.. :-)

Co vy a Vánoce? Máte rádi Vánoce a užíváte si tu atmosféru a předvánoční shon nebo patříte k haterům? Dáváte jedlé dárky? Máte rádi, když je dostáváte?
A co by potěšilo pod stromečkem vás?



4 komentáře:

  1. Vánoce miluju! :-) Tu krásnou atmosféru, pečení cukroví :-) A taky bych po nich brala jaro :-D Vždycky říkám - na vánoce sněžit musí a pak ať už to roztaje :-D
    Jinak co se týče dárků, tak bych chtěla v podstatě úplně to samé, co ty...jak jsem pročítala seznam, tak jsem si říkala: jo, to bych brala, to taky, to taky... :-D
    A o dárcích pro chlapy mi ani nemluv :-D Pro přítele mě toho většino napadne dost, ale taťka a bráchové...to nikdy nevím...Ale jinak mě vymýšlení a kupování dárků moc baví :-)
    A Sněhuláka jsem četla, super knížka! Nesba mám moc ráda, už se těším na jeho další knihu! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi šikulka, pěkný blog a ať ti to jde :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odkud je ta miska ve tvaru srdce prosím ?:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)