čtvrtek 15. května 2014

Prokrastince, odměny a královské snídaní

Krásný čtvrték! :-)

Po sto letech přicházím s článkem, který Vám v podstatě nic nepřinese, ale...
TA PROKRASTINACE.
Ne, kecám.
Prokrastinace neexistuje. Je to pouze lenost.
A doufám, že Vás neurazí, když jako úvodní fotka článku budou zase a opět... co jiného než lívanečky.







Mimochodem.. Když Monča přišla se soutěží Královské snídání, nemohla jsem tam chybět!
Takže. Posláno. S receptem na ty nejoblíbenější a nejjednodušší lívanečky. A to jsou tyhle. S borůvkama, banánem a jogurtem. Z ovesných vloček. Easy. :)


Snídaně je nejoblíbenější jídlo dne a snídat bych mohla pořád, ale to už dávno víte. Takže k věci.
Dnes jsem poobědvala snídani. Protože proč?

Kvalitní instagramová fotka.

Znáte to, když se učíte na nějaký test, zkoušku, státní zkoušku, maturitu nebo tak něco? Během učícího procesu se ve Vás mísí pocity neskutečně beznaděje, výzvy, nasranosti, zlosti, deprese, neurózy... Potom to přejde v cholerickou náladu, kdy byste nejradši všechno vyhodili z okna. Nejdřív počítač, pak poznámky, který samozřejmě nemáte svoje, ale od někoho jiného a naprosto jim nerozumíte, potom knížku, ve které to sice je srozumitelné, ale má 283982032 stránek a následně ještě sebe. Pak si ale řeknete, že přece nejste žádný másla a že to prostě dáte. A že až to dáte, tak...! A teď to začne. Za zkoušku si koupím nový legíny na cvičení. Když dostanu jedničku, koupím si quest barky. Když to dám, koupím si protein, protože mi dochází. Objednám si zajíce v krabici! Když mě nevyhodí, koupím si nike air max a bude mi fuk, že do konce měsíce budu jíst tvarohy, vejce a vločky jako správnej bodybuilder. (Protože jsou přece levný :D)


No nic.
Všechny zkoušky mám za sebou (ze všech mám jedničky .. nemachruj!) a zažívala jsem celou dobu pocity popsané výše. (Teď už JENOM státnice). No ale abych se dostala k tomu, co Vám chci říci.
Odměňuje se taky tímhle způsobem nebo jsem blázen sama?
Ono se to pak učí fakt líp, když si řeknete, že tohle a tamto. Jenže pak až na to dojde, tak najednou si řeknu, proč si to budu kupovat a tak. A jediný co, tak jsem si objednala ty quest bars, protože je fakt chci už hodně dlouho zkusit a všichni tady na ně pějete ódy.
Už se na ně těším!

Co se cvičení týče, ani jsem ho nijak nezanedbávala. Je totiž lepší jít si na půl hodinky zaběhat než se u toho učení nervovat a akorát nadávat. Pak si člověk vyčistí hlavu a najednou chvilku nemyslí na učení, ale na to, že si dám ještě jedno kolečko a že po týhle cestičce jsem v parku ještě neběžela. A že by mohlo přestat pršet. A pak že běhání v dešti je vlastně docela fajn. A pak vám přistane na hlavě míček, kterej hází páníček svýmu psovi. A to už je konec úplnej.
Takže když mě chytne psychická tenze čili nálada zabít všechny okolo, beru si běhací boty a vybíhám. A třikrát v týdnu trénuji TRX, takže tam si taky občas zacvičím. Musím říct, že mě to baví čím dál více a i klienti říkají, že je to lepší a lepší. Juchů, to mě dokáže potěšit, když odcházejí z tréninku spokojeně zničení aneb sice zničení, ale s úsměvem na tváři a plní endorfinků.

Na závěr sem musím dát nakopávací a zvedací náladu song! Poslouchám ho už tři dny v kuse. Ano, v kuse! Blázen!!!


A co ještě?
Dala jsem si po třech letech redbull. Naposledy jsem ho měla před maturitou. A nehorázně mě to nakoplo.
A co ještě?
O víkendu jedu do Brna a potřebuji tam někde přespat, a tak se ptám Vás, fajnových brněnských lidiček, kde tam levně přespat? Děkuju!:)
A co ještě?
Za tři týdny mám státnice a asi bych se měla už začít učit.
A pak už to bude všechno jenom fajnový!
Mějte krásný čtvrtek! :-)
Myslím, že všechny informace jste nutně potřebovali vědět.
Nějak jsem se rozepsala.
To asi ta prokrastinace.
Ne, lenost je to!
P.S. Nejhorší je ten instagram. Člověk tam jen něco dá a najednou zjistí, že už si hodinu projíždí různý fotky. Na pěst!
P.S. 2. Za státnice si ale fakt koupím ty airmaxy!



33 komentářů:

  1. já ty lívanečky chci!!:D boty jsou krásný :P ke zkouškám - super! státnice dááš! a quest bars jsem taky ještě nezkusila, přespání ti bohužel neposkytnu a ano - lenost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stručně, jasně, výstižně, super, děkuju! :)
      P.S. Myslela jsem nějakej hotel, penzion, hostel, privat či tak něco, né se nacpat k vám domu :D

      Vymazat
    2. já bych si tě domů klidně vzala :D po seznámení samozřejmě:D a není za co!

      Vymazat
  2. To jídlo vypadá božsky O:) Opravdu královská snídaně v pravém slova smyslu .)

    OdpovědětVymazat
  3. No mňam ta hora lívanečků :D !!

    OdpovědětVymazat
  4. Lívance vypadají hrozně krásně!! :) a hodně štěstí se školou

    OdpovědětVymazat
  5. Mas pravdu - prokrastinace je jen lepsi nazev pro lenost :) Ja tomu rikam KOPR :) a urcite nejsi blazen - i ja se odmenuju, hezky jako pejskek :) A questky doporucuju, jsou mnaaaaam!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Státnice dáš, rozhodně si za ně pak ty air max boty kup :) Já jsem na ně v obchodě koukala, ale moc se mi nezdáli, měli takovou tvrdou podrážku na mě.

    OdpovědětVymazat
  7. air maxy si kup, já je do léta mám taky !! :D
    do snídanění jsem taky poslala svůj příspěvek, ale oproti tvému je to moje pěkně lame :D
    držím pěsti na státnice, mě zítra čeká poslední zkouška (takže samozřejmě jsem na bloggeru, facebooku, instagramu a koukám na seriály .... :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, budem je mit obe! Dekuju, ja drzim pesti na zkousku:) naprosto chapu.. :D

      Vymazat
  8. Já se odměňuji za všechno - třeba i za to, že jdu do práce, že vstanu v půl pátý a umeju si hlavu a světe div se, pneumatika na břiše jako vyšitá! :D
    A ty Questky vyzkoušej, jsou nejlepší. :))
    A taky gratuluju ke složení zkoušek!

    OdpovědětVymazat
  9. Nejsi divná, taky se tak odměnuju, dala jsem ohle zkouškový, takže si zasloužím ten protein a teď jsem si slíbila, že za státnice, když je dám (musím!) si koupim chytrej telefon - Samsung S4 místo mýho Alcatelu :D
    Jinak držim pěsti na státnice a víc takovejch článků s božskou snídaní! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Jehé, moc gratuluju k samým jedničkám! :) A ty lívanečky taky vypadaj božsky sakra, fakt si je budu muset už udělat :( :D aaaa když jsi zmínila ty quest barky... tak jsem nejštastnější člověk na světě! Protože včera dorazilo několik krabic do posilky kam chodím :))) chachaaa, tak jsem hned dneska čapla příchuť bílá čokoládka-malina a těším se, až mi kamarádky k svátku koupí ještě tu brownies a bud vanilku a nebo ten jablečný koláček... mmmm těším se na ně jak malá! :) A držím palečky se státnicemi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, co to je za posilku?:D musim tam zajit!
      A dekuju moc :)))

      Vymazat
  11. jojo, prokrastinace ... já šprtám na maturu už jen tim stylem, že tohle a tamto okecám =D jinak quest bar miluji (i přes jejich vysokou cenu), doporučuji cinnamon. A hodně štěstí u státnic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak u me dopadne, nemam vubec iluze:D
      Dekuji:))

      Vymazat
  12. Moc gratuluju!:)
    A mám to úplně stejně, když jsem byla ve Vídni, byla jsem ze všech zkoušek tak vystresovaná a neuměla si představit, jak to zvládnu, že jsem si naslibovala miliony věcí................no a pak jsem to dala :D
    Na ty odměny bych snad ani neměla tolik peněz a tak to bylo samý "ale vždyť je to drahý" a "koupím si radši jen ty levnější tyčinky. A čokoládu příště....." :D
    Ale teď se blíží další zkoušky a s tím i další plány na odměny, klasika...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak!! Ted jsem si taky rekla, ze je to moc drahy a proc vubec a ze si to ani nezaslouzim.. ale quest bars jsem teda objednala :D
      Jako motivace to funguje vyborne!:) a dekuju!:)

      Vymazat
  13. Moc Ti držím palce ke státnicím;)Jestli můžu hodit jednu radu do placu, z vlastní zkušenosti vím, že je třeba nechat si dost času na to, zopakovat si všechny otázky, neboť zřejmě zjistíš po všech těch informacích, že se je budeš učit znovu;) Jinak při učení fitko nevynechávám, i hlava si musí v tom náporu odpočinout a nevídím lepší způsob než tento :D

    OdpovědětVymazat
  14. wow, krásná snídaně) mně teď čeká ''jenom'' maturita, ale zatim toho moc neumim a akorát se stresuju (+ mezitim koukám na ostatní blogy, takže jestli to neudělám, víme proč:D)

    OdpovědětVymazat
  15. Ty lívanečky jsou boží. ♥
    Písničku jsem si musela hned pustit samozřejmě. :D
    Já teď hodně uvažuji, že si také udělám kurz TRX někdy koncem června je tam termín, tak uvidíme. Bavilo by mě to. :)) Dali nám ho teď do fitka jako takový doplněk, tak na něm občas blbnu. :))
    U státnic budu samozřejmě držet pěstičky. :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a prosím tě, mohla bys mi na sebe dát kontakt (FB, mail)? Jestli nechceš zveřejňovat, tak mi prosím napiš na fitkriss@seznam.cz Chtěla bych se tě zeptat na něco ohledně toho TRX školení. :))

      Vymazat
  16. Úžasná snídaně a botky taktéž ! Držím palce !! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezké fotky lívancových věží :D . Tyhle pocity jakožto z půlky cholerik při učení mám pořád, zvlášť když se jedná o matiku/chemii a nedej bože FYZIKU a za boha nezvládnu spočítat ani jeden příklad a nejraději bych to všechno zapálila a všechny vyhodila z domu, protože mě naštve i to, že tu někdo dýchá :D.
    Quest bars jsou pořádně lákavá odměna :D . Já osobně mám nejraději chocolate chip, white chocolate&rasberry a kokosovou :3

    OdpovědětVymazat
  18. Také se odměňuji, především nákupy všeho možného, trochu je potřeba tu motivaci nakopnout, když už člověk vážně "mele z posledního" :D
    A s tím sportem máš pravdu, stejně se člověk nevydrží učit celý den v kuse, proto je super se trochu provětrat a pak se hned lépe soustředí :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :-)